Met de komst van mijn eerste Maine Coon Baby Blue werd me door de fokker gevraagd of het me leuk zou lijken om een keer met mijn Coon mee te doen aan een kattenshow. “Ja natuurlijk” zei ik, me absoluut niet realiserend wat het showen van je kat nu eigenlijk inhoudt, laat staan hoe zo’n dag er dan uit ziet.

Maar geen zorgen, de fokker had bergen showervaring, zou met me mee gaan en me met alles helpen. Zo gezegd zo gedaan. Ik was op dat moment nog volledig in de veronderstelling dat je de kat meeneemt in de reismand en klaar is de kat voor de show. Maar het tegendeel was waar …

“Heb je al show-gordijnen?” vroeg ze me.. “Heb ik wat? Gordijnen? Waarvoor?”
Die bleken nodig voor het inrichten van de showkooi. Gelukkig kon ik een paar gordijnen lenen.
Naast de gordijnen legde ik een mini formaat kattenbak klaar (natuurlijk moet ook een echte showkat haar behoeftes kwijt…), wat kattenbak grit, voerbakjes, voer, speeltjes, een mandje om in te liggen, een kleedje voor op de bodem van de kooi, een borstel en speeltjes om de dag door te komen.

Daarna volgden de “uiterlijke” voorbereidingen van de kat. De nagels werden geknipt. Ik vond haar er al helemaal tip top uitzien zoals ze was, maar nee… ze moest een paar dagen vóór de show écht gewassen worden. Zowel de kat als ik werden daar nou niet bepaald vrolijk van. Alles in en rond de badkamer was nat, behalve de kat.

“Nou”, zei ze, “Dan kom ik je zondag om 06.00 uur ’s-ochtends wel ophalen”. “Hoe laat????” Ja, het was écht waar. De show begint pas om 10.00 uur voor de bezoekers, maar je moet rond 07.00 uur in de rij (!) staan met nog ongeveer 150 / 300 andere katten voor de veterinaire keuring. “De wat?” Ja, elke kat wordt voor het betreden van de zaal gecontroleerd door een dierenarts. Als de kat niet goed gezond, voldoende ingeënt of vlo vrij is, kom je niet binnen met de kat.

Die zondag zaten we om 06.00 uur in de ochtend in de auto: Met vier katten in vier katten reismanden, twee grote curver-bakken met spullen voor de katten en inrichting van de kooien, twee stoelen om de hele dag op te zitten en een karretje om alle spullen op te vervoeren. Gelukkig was het een grote auto…

Onze katten kwamen met glans door de veterinaire keuring, we zochten onze kooien op, richtten de kooien in, plaatsten de katten in de kooien en het lange wachten op de keuring kon beginnen…

Om 18.15 uur mochten we weer richting huis. Moe maar voldaan. Mijn Maine Coon vond het een dag om nooit meer te vergeten. Zoveel aandacht van zoveel mensen. Helemaal te gek!
Ik nam me voor om voorlopig maar nooit meer aan het circus deel te nemen. Wat een gedoe en wat een lange dag. Maar wat leuk om zoveel katten liefhebbers te ontmoeten, te horen wat een ander van je kat vindt en toch ook wel leuk om te zien hoe je kat het doet qua rasstandaard tegenover andere katten uit dezelfde klasse.

Uiteindelijk heb ik jarenlang in binnen- en buitenland met Baby Blue meegedaan aan verschillende kattenshows. Tegenwoordig ga ik alleen nog maar als bezoeker en laat mijn katten lekker thuis.

Wel heb ik onlangs mijn zoon (van toen nog vier) meegenomen naar zijn eerste kattenshow. Dol enthousiast was hij voor vertrek en zwaar teleurgesteld ging hij van de kattenshow weer naar huis … Ik kon maar niet begrijpen waarom hij zo verontwaardigd was. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Ik had hem verteld dat het een kattenshow zou zijn en hij had geen enkele kat zien dansen of zingen  ;-) Tja… zo had ik het nog niet bekeken… 


Dit artikel is 13.281 keer gelezen | Geschreven door
 • mirjam

  Kinderen en katten, alles is mogelijk met die combinatie. Heerlijk!

 • Hallo Allemaal.

  Heeft iedereen een dringende lening voor welke reden bij allen nodig hebt, zo ja, dan email ons op Via (j_p.lenders@outlook.com) voor meer informatie over dit
  transactie.

  Vriendelijke Groeten
  J_P.LENDERS

 • patrickloans

  DRINGEND LENING AANBOD VAN TOEPASSING NU.

  Goede dag,

  Beste Lening Seekers, Groeten van Patrick leningen FIRM.
  Wij zijn gecertificeerd lening geldschieter die lening biedt aan mensen die in
  moet van de leningen. We geeft uit leningen voor projecten, bedrijven, belastingen, rekeningen,
  en zo vele anderen reasons.We werken op 2% rente rate.There is
  meer te winnen door het verkrijgen van een lening van dit bedrijf, dus Heeft u behoefte aan een
  lening? Ben je in de schulden? Wilt u een bedrijf te starten en de noodzaak
  hoofdstad? Heeft u leningen of financiering nodig om welke reden? Uw hulp is
  eindelijk hier, want we geven leningen aan iedereen op een goedkope en
  betaalbare rente van slechts 2%, als belanghebbende vriendelijk contact met ons
  vandaag op
  : (Patrickloans15@gmail.com)
  en krijg je leningen today.For meer informatie over onze diensten, laat het ons dan
  weet het bedrag van de lening die u nodig hebt en de duur van de lening.

  geven wij u de volgende;

  * Persoonlijke Leningen (Veilig en zonder borgstelling)
  * Business Leningen (Veilig en zonder borgstelling)
  * Consolidatie Lening en nog veel meer.

  Wij zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch.
  Als u geïnteresseerd bent kunt u contact met ons op:
  patrickloans15@gmail.com
  Veel geluk,
  Klantenservice.
  patrick LENING FIRM.

 • kelvin smith

  Ben je een zakenman of -vrouw? Heeft u geld nodig om uw eigen bedrijf op te starten? Heeft u een lening nodig om uw schuld te betalen of uw rekeningen te betalen of een leuke zaak te starten? Heeft u geld nodig om uw project te financieren? We bieden gegarandeerde leendiensten van elk bedrag en voor elk deel van de wereld voor (particulieren, bedrijven, makelaars en corporate bodies) aan onze buitengewone rente van 2%. Stuur voor de toepassing en meer informatie antwoorden op het volgende e-mailadres: kelvinsmithfunds@yahoo.com
  Bedankt

 • Mr Max Roger

  Ben je financieel achter, heb je een lening nodig om een bedrijf te starten of rekeningen te betalen? Wij bieden allerlei financiële hulp, zo laag als 3% rente, ondermijnen uw credit score en strikt met de duur.
  wij bieden:
  Zakelijke leningen
  Vastgoedleningen
  Autoleningen:
  Agricultural Loans, E.t.c
  Neem nu contact met ons op via e-mail: b.firstaccess@yahoo.com

 • randy william

  ¿Estás buscando un préstamo urgente? ¡Tengo buenas noticias para ti! Ofrecemos préstamos que van desde $ 1000 a $ 50,000,000.00 a una tasa de interés del 3% por año. Ofrecemos préstamos para desarrollo de negocios, préstamos personales, préstamos para automóviles, etc., estamos certificados, confiables, confiables, eficientes, rápidos y dinámicos, si está interesado contáctenos en correo electrónico: williamsloans6@yandex.com.

 • Johnson Clark

  Hallo,
  Heeft u een lening nodig om uw rekeningen te betalen? Of voor uw bedrijf als dat zo is
  Email ons: mrscaroline.lucy@gmail.com vul dan deze informatie in
  registreer uw naam in onze database.

  (1) Uw naam:
  (2) Bedrag nodig als lening:
  (3) Telefoonnummer:
  (4) Duur:
  (5) Geslacht:

  Bedankt

 • Juan Sebastian

  Dobrý deň, pán / pani

  Ja somJuan Sebastian a som úverový veriteľ, ktorý dáva pôžičky s nízkymi úrokovými sadzbami vo výške 3%, dávam dlhovekosť pôžičky, podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhu, pôžičku a tak ďalej.

  Príďte k nám teraz a dostanete pôžičku, pretože naše služby sú najlepšie.

  Nakoniec chcem, aby ste vedeli, že nie sme podvodníci, pretože v tomto obchode sme veľmi legitímni a tiež sľubujem, že budem dodržiavať svoje sľuby týkajúce sa prevodu úveru.

  Kontaktujte nás e-mailom prostredníctvom 12345js1900@gmail.com

  Čakám na vašu žiadosť

  Juan Sebastian

 • Juan Sebastian

  Hallo meneer / mevrouw

  Ik ben Juan Sebastian en ik ben een kredietverstrekker die leningen verstrekt tegen lage rentetarieven van 3%, ik geef leningen voor lang leven, zakelijke lening, persoonlijke lening, schuldconsolidatielening, leningactiviteiten enzovoort.

  Kom nu bij ons en u krijgt de lening omdat onze diensten de beste zijn.

  Tot slot wil ik u laten weten dat wij geen zwendelaanvragers zijn, omdat we heel legitiem zijn in deze branche en ik ook beloof mijn beloften met betrekking tot de overdracht van de lening gestand te doen.

  Neem contact met ons op per e-mail via 12345js1900@gmail.com

  Ik wacht op je aanvraag

  Juan Sebastian

 • marvin stevenson

  Heeft u een dringende persoonlijke of zakelijke lening nodig die binnen 2 tot 3 werkdagen kan worden verwerkt? Ben je al zo vaak gefrustreerd door je banken en andere leningsfirma en weet je niet wat te doen? Hier komt het goede nieuws Marvin Stevenson Financial Business and Home Loan is hier om u elke lening aan te bieden tegen een betaalbare rente van 3%. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op: marvin.stevensn@gmail.com