Plastic balletjes, muizen gevuld met kattengras, een handschoen met aan elke vinger een rinkelend balletje, een geperforeerde golfbal met belletjes, een gescoubidoude garnaal; mijn katten hebben meer speelgoed dan ik op leeftijd van drie jaar.

Maar zoals ik destijds die gratis knuffel van de Robijn verkoos boven die dure van de speelgoedwinkel, zo verkiezen mijn katten steevast een zelfgeknutselde stok boven een exemplaar uit de dierenwinkel. De nieuwsgierigheid van een kat is snel gewekt. Eigenlijk is alles wat beweegt, knispert of rinkelt interessant. Hieronder wat voorbeelden van kattenspeeltjes uit de keukenla:

  • Een stok met daaraan en stuk touw met een plastic zakje; ware cat-listhenics!
  • Propjes, aluminiumfolie of kassabonnetjes; mijn poes apporteert ze allemaal!
  • Plastic zak of doos; een kat kan zich er uren mee vermaken (zie Simon’s Cat in The box’)
  • Laserlampje; dè uitkomst voor de luie kattenvermaker

Dit artikel is 6.237 keer gelezen | Geschreven door