Met een nieuwe kitten in huis, die mij ook nog eens de hele nacht wakker weet te houden, leek het mij tijd om mijn liefde voor het web en mijn liefde voor katten samen te brengen. Dit artikel van Magali, wees mij was precies op wat ik daarvoor nodig had.

Dus trok ik mijn (Samsung) tablet tevoorschijn en ging aan de slag met de 3 apps van Friskies (Purina), die speciaal voor katten zijn ontwikkeld.

De 3 spelletjes zijn trouwens beschikbaar voor zowel de iPhone als de Android. Gelukkig maar.

Cat Fishing
Kan jouw kat ook goed vissen? Dat vraag je je vast al jaren af. Nu is er een manier om dat dus te ontdekken en zonder dat daarbij vissen gewond raken. Het werkt simpel: er zwemt steeds een vis voorbij en je kat moet erop slaan met zijn pootje. Raakt hij de vis, dan verdwijnt hij en verschijnt een nieuwe vis in beeld.

cat-fishing

Interesse van mijn hyperactieve kitten: 1, het pootje ging er één keer op.

Tasty Treasure Hunt
De naam is in elk geval vooral voor mensen bedacht, want voor je kat zijn de treats helemaal niet tasty. Wel heel erg bewegelijk. Door erop te slaan met zijn pootje kan je kat ze laten ontploffen. Kleuren, beweging en verrassing, de elementen zijn er in elk geval.

treasure

 

Interesse van mijn hyperactieve kitten: 2, het pootje ging er twee keer op.

Party Mix up
Dit spelletje is al een stuk moeilijker en ook meteen een stuk onzinniger voor je kat. In beeld verschijnen brokjes. Raak je er eentje aan, dan verdubbelt het brokje. Of je kat dat begrijpt is maar de vraag. Nog mooier is dat er verschillende levels zijn, die worden ingezet met de melding “Get ready”. Jammer dat mijn kat geen Engels kan. Wat zeg je? Ze kunnen niet eens lezen? Oh…heeft iemand dat aan de mensen van Friskies verteld?

party

Interesse van mijn hyperactieve kitten: 0, het pootje ging er nul keer op.

Al met al geen goede score voor deze kattenspelletjes. Ben benieuwd of jullie katten er meer in zien…laat het vooral weten!


Dit artikel is 6.350 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Kattenvrouwtje, nerd, Star Trek (Janeway), Xena, serieel site producer.