De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.

Deze keer: Joop, een energieke doerak van ongeveer twee jaar.

Joop is een enorme uitslover. Hij kan de aandacht trekken door om te rollen en vervolgens uitgebreid op zijn rug te gaan liggen. Hij is gewend om naar buiten te kunnen en dit is ook noodzakelijk voor hem. Joop heeft namelijk energie in overvloed en wil zich lekker kunnen uitleven.

 

Met andere katten kan Joop niet zo goed overweg, want hij vindt zichzelf best stoer en wil dit soms graag laten zien. Joop komt beter tot zijn recht als hij ergens alleen komt te wonen.

Van spelen kan Joop vaak maar geen genoeg krijgen. Hij kan in zijn spel erg fanatiek zijn en dan soms bijten. Daarom is Joop voor een gezin met hele kleine kinderen minder geschikt. Maar bij grotere kinderen zou hij wel goed kunnen passen. Een beetje een baldadig type, maar dat is toch juist leuk?!

Eén extra aandachtspuntje: om zijn blaas gezond te houden heeft Joop levenslang blaasgruisdieetvoeding nodig.
Joop kan bezichtigd worden in Dierenasiel De Kuipershoek  in Klarenbeek (bij Apeldoorn).

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.176 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.