De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Dikkie, een grappig getekende lapjespoes van bijna 9 jaar.

 

Een pittige dame, die graag alle aandacht voor zichzelf wil. Dat is Dikkie. Wat haar betreft hoeven er geen andere katten in haar toekomstige huis te zijn. Ook kleine kinderen passen niet zo bij haar. Maar met grotere kinderen gaat prima.
Het baasje waar ze vandaan komt, kon helaas niet meer voor haar zorgen. Via Dierenasiel Breda is Dikkie nu bij een pleeggezin. Daar blijft ze binnen en dat vindt ze prima. Een tuin is dus niet nodig voor deze poes.

Als Dikkie zich eenmaal thuis voelt, is het een lieve, aanhankelijke dame, die nog een aantal fijne jaren voor de boeg kan hebben bij een nieuw baasje. Past Dikkie misschien bij jou? Aarzel dan niet en maak nader kennis.

Trouwens, Dierenasiel Breda heeft momenteel zo’n 180 katten rondlopen, dus als Dikkie al vergeven is of niet bij je past, dan kom je hier vast wel een andere kat tegen waar je voor valt!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.944 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.