Elke zomer krijgen de asiels er weer last van; de vakantietrek. Mensen die ooit gevallen zijn voor zo’n schattig poesje, weten ineens niet meer wat ze ermee aan moeten. Of ze hebben nooit de moeite gedaan hun poes of kat te castreren en zitten nu met een nestje. Veel katjes, veel zorgen, veel geld. Lastig!

Maar gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor; dumpen die hap! En dit gebeurt vaker dan je denkt. Katten worden achtergelaten in het bos, of gewoon op straat. Niet alleen katten trouwens. Ook honden, konijnen en andere huisdieren worden elk jaar achtergelaten vanwege een vakantie.

Oppas of pension?

Als ik op vakantie ga is er altijd wel iemand uit mijn wijk die kan oppassen. Dat vind ik vooral prettig omdat mijn katten dan in hun eigen omgeving kunnen blijven. Maar door heel het land zijn ook goede pensions te vinden. Niet goedkoop, zo’n kattenhotel, maar daar had je dan eerder aan moeten denken toen je eraan begon! En nu vermoed ik dat jullie geen lesje dierenliefde nodig hebben. Natuurlijk hebben jullie als altijd goede opvang voor je kat. Maar toch stromen de asiels nu al weer vol met verlaten poezen, katten en kittens. Dus zorg ook komende zomer voor goede oppas voor je dieren,én pas ook eens op een andere kat. (is nog leuk ook)

Voorlopig ga ik trouwens mooi niet op vakantie. Ik blijf bij babytje Flip, en poes Moo die een geweldige stiefmoeder is. En als ik ze zo zie kan ik niet geloven dat er mensen zijn die zulke schatten op straat zetten.

En wat doe jij met de katten als je op vakantie gaat?

 

Stichting Kattenzorg in Den Haag heeft iets briljants bedacht; de vakantiedienst. Iedereen die lid is van Kattenzorg kan een beroep doen op de vele vrijwilligers tijdens vakantie of afwezigheid. Is er bij jou in de buurt ook zo’n initiatief?


Dit artikel is 4.855 keer gelezen | Geschreven door