Twee pootjes in de lucht: Gilles en Hobbes stellen zich voor

Achilles, oftewel Gilles en Hoberius, also known as Hobbes. Ook wel Gillouskie, GillBill, Hobbel of Hobbouskie genoemd. Mijn twee harige huisgenoten.  Ook al is Gilles de oudste en veruit de dikste van het stel, Hobbes is duidelijk de baas. Ondanks zijn angst voor ritselende plastic zakken, zijn afkeer (inclusief opgetrokken snuitje) voor deodorant die gespoten wordt en zijn aversie tegen centrifugerende wasmachines. Hobbes is the man, vooral als het om de etensbakjes gaat.

Gilles probeert zo af en toe de baas te worden door een handig spelletje good cat/bad cat. Eerst krijgt Hobbes een ontspannende wasbeurt, totdat hij helemaal relaxed is. Vervolgens wordt hij hardhandig in de houdgreep genomen en vliegen de plukken haar in het rond. Dat gaat gepaard met een hoop gekrijs, vooral door Hobbes en het aantal decibel dat daarmee gepaard gaat, houd ik niet lang vol.

Maar meestal is alles koek en ei tussen de mannen. Gilles ligt vaak heerlijk lui te zijn in zijn poepiesjieke mand met zilveren sterren en (natuurlijk nep-) bont, op zijn comfortabele schapenvachtje, in zijn  relaxte hangmat of, als hij in een gekke bui is, in de gevlochten fruitmand. Kortom, hij weet wel hoe hij zijn broodnodige rust moet pakken. Hobbes ligt alleen op de vloer, op een drempel of op een bed. Hij ontspant zich door heel hard door het huis te rennen of door met zijn muis aan een stokje te slepen.

Aangezien Hobbes en Gilles binnenkatten zijn, genieten ze van de wereld vanachter het raam. Meeuwen, eksters en duiven die buiten in het zicht landen, worden begroet met een schriekend geluid. Bekkies half open en plat op de grond.  Killers in de dop, die in huis alle vliegen en spinnen genadeloos opjagen en doodmaken.  Ideaal voor de baas, die zelf ontzettend bang is voor alle achtpotigen.

Restjes yoghurt zijn voor beide heren een favoriet snackje, Gilles mag daarnaast ook graag groene thee drinken. Fruitsap vindt Gilles heerlijk, maar lust Hobbes niet. Toch wil Hobbes persé het bakje dat Gilles heeft, gewoon, omdat hij de baas is. En omdat hij niet snapt waarom Gilles het wel lekker vindt.

Het moge duidelijk zijn: met deze twee verveel ik me geen seconde. En ze leveren zeker meer dan genoeg blogmateriaal op. Gilles, Hobbes en hun vrouwtje, Natasja: aangenaam kennis te maken!


Dit artikel is 3.952 keer gelezen | Geschreven door