Uit de kraan

Toen ik wist dat ik nieuwe kittens zou krijgen, heb ik direct een waterbak voor ze gekocht. Je weet wel, zo’n spiffy ding met motor, waarmee je katten niet zomaar water hebben, maar stromend water. Na een week had Anastasia het snoer al half doorgeknaagd, maar ja – knagen is leuk, dat weet ik nu.

Gelukkig doet de waterbak het ook nog met een half snoer. Maffer is de gewoonte van (vooral) Anastasia, om niet uit haar waterbak te drinken, maar op ‘s werelds meest omslachtige wijze uit de kraan te drinken. Daarbij pakt ze de kraan met 2 pootjes beet en probeert er het allerlaatste beetje water uit te sabbelen (voor zover dat met een dichte kraan wat oplevert dus).

Precies goed
Blijkbaar heeft Anna een “ding” voor kranen. Toen ik deze waterbak zag, werd ik dan ook meteen enthousiast. Niet alleen omdat het stuk waar het water uitkomt op een kraan lijkt, maar ook omdat de bak waar het water inzit heel erg op onze wasbak lijkt. Anna kan het vast appreciëren als ze een replica heeft van de water-setup in onze badkamer. Geen idee waarom trouwens, maar zo zijn katten nou eenmaal.

De waterbak en het nadeel
De bak is keramisch en de buis is van koper. Dat laatste is fijn, want koper is van zichzelf bacteriewerend.  Je kunt de stroom aanpassen naar de voorkeuren van jouw kat, dus ook dat gaat prima. Het enige nadeel is eigenlijk dat deze Etsy.com winkel niet levert aan Nederland. Heb je familie/vrienden in Amerika of Canada, dan los je dat probleem op. Maar jammer is het wel.

 


Dit artikel is 3.691 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Kattenvrouwtje, nerd, Star Trek (Janeway), Xena, serieel site producer.