[box type=”warning”] Isa heeft inmiddels een thuis gevonden. Maar je vindt op Cattish elke week een leuke asielrakker. Houd de site dus in de gaten.[/box]

De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.

Deze keer: Isa, een schoonheid met een zacht karakter.

 

Deze blauw-cyperse dame van zeven jaar is zwervend gevonden. In het asiel is het voor haar een beetje te druk, ze trekt zich hier wat terug.

De inschatting die de asielmedewerkers dan ook maken is dat ze het beste past in een rustige omgeving, waarbij het gezelschap van 1 of 2 andere (niet al te dominante) katten helemaal geen kwaad zou kunnen.

Isa zal in haar nieuwe huis graag naar buiten willen – en weer naar binnen. Dat is ze nu eenmaal gewend.
Verder houdt ze ervan om geaaid en geknuffeld te worden, maar wel als zij er zelf zin in heeft. Dus zomaar op schoot gezet worden is niet haar cup of tea.

Een lieve, eigenlijk zeer makkelijke kat, waar je nog jarenlang een fijn gezelschapsdier aan kunt hebben.

Past deze dame misschien bij jou? Maak nader kennis in Dierencentrum Achterhoek in Winterswijk!

 

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.186 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.