De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.

Deze keer: Daantje, een 2-jarige poes met een zwerfverleden, die nog een beetje schuw is.

 

Daantje is een cyperse poes die via de Stichting Zwerfkatten in het dierenasiel van Krimpen a/d IJssel is gekomen. Het is merkbaar dat ze ooit een eigen baasje heeft gehad. Maar wat haar toen geleerd is, is deze dame door haar tijd op straat een beetje vergeten. Daantje vindt nog veel dingen om haar heen een beetje eng. Ze heeft dus wat hulp nodig bij het opnieuw socialiseren.

Als ze je eenmaal kent, wordt ze vrijer in de omgang en laat ze zich graag aanhalen.
Daarom zoeken wij voor deze lieverd mensen die ervaring hebben met katten en die geduld hebben. Een rustig huisje zonder kinderen en mét tuin zou geweldig zijn.
Nader kennismaken kan hier

 

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.136 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.