Picture this, Sicily 1942 (Golden Girls quote). Nou oké, dat is wat lang geleden. Stel je maar dit voor: mijn slaapkamer, 3 uur in de ochtend, het liefst op een nacht dat de wekker niet veel later zijn vreselijk getetter de wereld instuurt.

Het zijn dat soort nachten waarop katten pas echt inventief worden. Dit zijn de nachten dat een speelgoedmuis, wat veertjes of een balletje met kralen gewoon niet meer voldoende is. Dat heen-en-weer rennen over de hoofden van slapende huiseigenaren het gewoon niet meer doet. Dit zijn de nachten voor een heel nieuwe vorm van wakkerhouderij: laminaatsurfen.

Toen we het laminaat legden (en met We, bedoel ik natuurlijk mijn vriend-waarmee-ik-getrouwd-ben), hadden we niet kunnen bedenken dat het een bron zou worden voor zoveel plezier. Onze oude kat Shiri, gaf ons al een kleine voorproef. Maar op zijn oude dag, was laminaatsurfen toch vooral laminaat-rollatoren.

Voor mensen die én een kat én laminaat hebben, hoef ik deze (binnenkort olypmische) sport natuurlijk niet uit te leggen. Maar voor de newbies onder jullie, wil ik best even vertellen wat het inhoudt.

Wat je nodig hebt: een groot laminaat oppervlak, 4 poten en een fantasievijand..en oh ja: nageltjes. Je gaat dan in een hoek van de kamer staan en bepaalt de positie van je fantasievijand.  Ga klaar staan voor de start, ren als een gek op je fantasievijand af (die overigens altijd bij een muur moet staan) en rem net een halve meter vóór je de muur raakt met je nagels. Raak dan om het mooi af te maken, toch de muur.

Punten scoor je voor de beste nagelrem-muurtik combinatie.

Mijn katten zijn al aan het oefenen voor de kampioenschappen. Die van jou maken geen enkele kans!


Dit artikel is 8.487 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur