image

Wij wonen sinds 1996 in dit huis en sinds 1998 maakt Nero deel uit van ons gezin. En dat is altijd heel goed gegaan. Katten in de directe omgeving komen en gaan, ik blijf me er iedere keer weer over verbazen hoe snel sommige katten alweer verdwenen zijn, terwijl ‘hun’ gezin er nog wel gewoon woont. Maar ja, dat is ieders eigen verantwoordelijkheid.

Waar ik wel enorm van kan genieten is de vriendschap die sommige katten met elkaar lijken op te bouwen. Heel in het begin, toen Nero net bij ons woonde liep hier een rode kat waar hij altijd mee speelde als ze samen buiten waren. Maar helaas, deze kat werd aangereden en overleefde dit niet.

Een paar jaar geleden deed deze situatie zich opnieuw voor, en heel raar, weer met een rode kater ;-) Pracht van een kat en een schat van een dier. Hij stal onze harten al heel snel, want hij kwam zelf vragen of Nero buiten kwam spelen….. Hij ging doodleuk aan de voorzijde van het huis buiten in de vensterbank zitten en als hij niet snel genoeg reactie kreeg ging hij roepen en rechtop tegen het raam staan. Sommige mensen dachten zelfs dat hij bij ons woonde en belden aan: “Uw kat wil naar binnen” ;-)

Het was een waar genot om naar die twee te kijken als ze tikkertje speelde op de parkeerplaats voor ons huis. Auto’s en struiken zat om achter en onder te verstoppen. Om dan vervolgens je speelkameraad te besluipen en te bespringen. Schitterend gewoon!

Tot een half jaar geleden mijn achterbuurvrouw, waar deze rode kater thuis hoorde, mij vroeg of ik Mickey in huis had. Zij wist dat hij veel bij ons kwam, al heb ik hem nooit binnen gelaten. Maar helaas, ik wist ook niet waar Mickey was. We hebben overal flyers opgehangen met foto’s en de vraag of anderen hem gezien hadden. Geen reactie, behalve dan dat mensen het zo zonde vonden, want het was een echte knuffelaar.

Tot ik half oktober opnieuw aangesproken werd door mijn achterbuurvrouw. Dit keer met de heugelijke mededeling “Mickey is terug, heb je hem al gezien?”
Ik bevestigde dat ik een rode kater had zien lopen die me ‘als vanouds’ kwam begroeten, maar dat ik twijfelde of dit Mickey was, want hij was echt heel mager en zijn vacht was anders.
Maar, het was Mickey wel, hij was helemaal kaal geschoren geweest en daarom zag hij er nu zo sjofel uit ;-)
Op mijn vraag of ze nu wist wat er gebeurd was kwam een resoluut antwoord: hij heeft vakantie gehouden in Wassenaar (wij wonen in de buurt van Gouda). Hij was door de dierenambulance gevonden en dankzij de chip kon zijn eigenaar opgespoord worden!

Dus lieve lezers, moraal van dit verhaal……
Laat alsjeblieft je kat chippen, ook als je hem/haar binnen houdt. En vergeet de landelijke registratie niet. Het voorkomt zo verschrikkelijk veel leed.

En wij………. wij genieten weer van het tikkertje spelen op de parkeerplaats voor het huis, alsof hij nooit is weggeweest.

image


Dit artikel is 3.142 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur