De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Angelo, de langstverblijvende kat in het dierenasiel van Den Helder.

Angelo is een kater van acht jaar en zit al in het asiel sinds hij vijf maanden was. Best een triest record… De reden van zijn lange asielverblijf is dat Angelo onbekende mensen niet direct leuk en gezellig vindt. Als jong katje heeft hij waarschijnlijk weinig (positief) contact met mensen gehad en dat verklaart zijn standpunt dat mensen vreemde wezens zijn die je maar het beste een beetje uit de weg kunt gaan.

Toch lukt contact maken met Angelo wel. Het vraagt alleen meer tijd en geduld dan bij een gemiddelde kat. Je merkt aan hem dat hij toenadering wil doordat hij gaat reageren op je stem. Door zelf te knipogen ontspant hij en knijpt hij een oogje (of twee) dicht. Daarna kun je langzaam de afstand verkleinen, hem laten snuffelen en voorzichtig aanraken. Een enkele medewerker kan hem aaien, alleen nooit in het bijzijn van andere mensen.
De hoop is dat hij na plaatsing steeds toegankelijker zal worden voor (zijn) mensen, maar tot nu toe heeft hij nog van niemand die kans gekregen…
Als je hem in zijn eigen tempo laat bepalen in welke mate hij contact wil, hem motiveert met lekkere hapjes of een speeltje, komt het vast goed.
Angelo kan prima overweg met andere katten; een gezin met kleine kinderen is gezien zijn karakter een minder goed idee. Angelo is in het asiel niet gewend om naar buiten te gaan (behalve in een ren, waar hij graag in het zonnetje ligt), dus een appartement met balkon zou voor hem voldoende kunnen zijn.

Nader kennismaken kan hier

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.255 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.