De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Mieke, een driejarige poes met energie voor tien!

Mieke is een erg actieve poes die binnen de boel sloopt als ze niet naar buiten kan. Dat is ook de reden dat ze naar dierenasiel Crailo in Hilversum gebracht werd. Ze moest binnen blijven en ging waarschijnlijk uit verveling haar nagels in allerlei spullen zetten.

Een tuin is dus een must voor deze actieveling, die beschikt over een gezonde dosis jachtinstinct. Ook houdt ze enorm van spelen. Als je haar wilt aaien, kan ze snel tot spel overgaan, wat bij mensen zonder ervaring over kan komen alsof ze uithaalt. Maar dat is het dus niet – ze wil gewoon spelen.

Mieke is geen poes voor een gezin met kleine kinderen. Ook met andere katten of honden is niet zo’n goed idee. Naar mensen toe is ze erg aanhankelijk. Ze heeft nu nog niet de rust om lekker op schoot te komen liggen, maar dat zal ze vermoedelijk wel doen als ze wat ouder en rustiger is.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.831 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.