De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: de halfwasjes van het Stichts Asyl voor Dieren in Utrecht.

Halfwasjes zijn kittens van ongeveer een half jaar oud, op weg naar de volwassenheid. In Uitrecht zijn er momenteel negen van deze jongelingen te vinden, mooie dieren met even mooie namen:
Nina, een cypers-wit poesje (foto links)
Hercule, een zwart-wit katertje (2e foto)
Celeste, een schildpad-wit poesje (3e foto)
Merel, een zwart poesje
Agaat, een zwart-wit poesje
Zendo, een cypers-wit katertje
Marina, een schildpad-wit poesje
Sjimmie, een zwart-wit katertje
Uiltje, een cypers poesje

Deze halfwasjes zijn nogal verlegen omdat ze nog niet zo gewend zijn aan mensen, waardoor ze zich niet goed presenteren als er geïnteresseerd bezoek komt. Daarom worden ze niet uitgekozen. En dat is jammer, want juist nu ze nog zo jong zijn, zouden ze sneller ontdooien bij iemand thuis. Iemand die al een gezellige, sociale kat heeft. Dan kan het jonge katje zich hieraan optrekken.

Ze weten het zelf nog niet, maar het leven kan een stuk leuker zijn dan in het asiel. Heeft u tijd en geduld? Dan kunnen deze katjes voor en door u nog heel gezellig worden.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.759 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.