Deze kat heeft inmiddels een thuis gevonden. Maar je vindt op Cattish elke week een leuke asielrakker. Houd de site dus in de gaten

De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Momo, een praatgrage (ex-)kater met een eigen willetje.

Momo (ongeveer 2 jaar oud, op straat gevonden) heeft de gezellige eigenschap dat hij ‘terugkletst’ als je tegen hem praat. Dat hij desondanks al sinds eind maart in het asiel verblijft, komt misschien doordat hij aanvankelijk zeer argwanend was naar mensen. Maar dat is al een stuk beter geworden.

Momo is nu behoorlijk sociaal en vindt het fijn om geaaid te worden. Dan komt soms wel zijn brutale kant naar boven: hij gebruikt zijn nageltjes als hij het zat is. Hij kan vrij dominant zijn, dus bij kleine kinderen en andere katten lijkt niet zo’n goed idee. Honden kent hij niet, maar hem kennende zal hij er niet bang voor zijn. Momo is gewend om naar buiten te gaan en zal dat ook zeker doen.

Volgens de asielmedewerkers is Momo ‘een scheet van een kat met een eigen willetje’. Hij is dan ook het best op zijn plek bij mensen die hem zijn eigen gang laten gaan en hem knuffelen wanneer meneer er zelf zin in heeft.
Nader kennismaken kan in Dierenopvang ‘t Noordbroek in Almelo.

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.577 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.