De verjaardag van je kat. Vieren of niet vieren? Dat is bij ons elk jaar weer de vraag zodra de bewuste datum in zicht komt. Het kan de kat in kwestie, Floris, hoogstwaarschijnlijk helemaal nada noppes niets schelen, maar zoonlief des te meer. Een verjaardag vier je. Punt.

Vindt hij. Ik niet. Maar goed ik ben dan ook zelf niet zo’n verjaardagsmens. Natuurlijk wil ik op mijn verjaardag graag uitslapen, lekker eten (een stuk taart gaat er altijd wel in) en vind ik het zeker leuk om een cadeautje te krijgen, maar dat mag van mij allemaal ook op een andere dag. Een kind denkt daar anders over, heel anders.

En ja het is wel zo dat meneer dit jaar vijf wordt. Best een mooie leeftijd voor een feestje, maar toch…

Uitslapen? Dat doet hij sowieso wel, jarig of niet. Lekker eten? Tja, dat is wat lastig als je alleen streng dieetvoer mag hebben. Cadeautje? De speeltjes van de afgelopen jaren liggen vrijwel onaangeroerd in de kast. Floris geeft geen bal om balletjes, nep-muizen, en ander door mensen bedacht rammelend, piepend of bewegend speelgoed. Zijn favorieten: een propje papier, een touwtje, een takje of een kartonnen doos.

Dus.

Toch ben ik tot nu toe elk jaar weer overstag gegaan. En dat zal dit jaar ook wel weer gebeuren. Hoera!


Dit artikel is 5.242 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

In een vorig leven ongetwijfeld een kat. In het huidige leven bediende van rode ex-kater Floris. Bovendien moeder van een fantastische zoon en eigenaar van ZieZo! tekst&beeld, tekst en video met hart, ziel én inhoud.