Vrouwen die katten haten. Daar schreef Daniëlle een paar weken geleden over. Eerlijk gezegd ken ik ze niet. De vrouwen waarmee ik klets over katten waken er wel voor om ook maar minimaal te laten merken dat ze katten misschien niet zo fantastisch vinden als ik. En dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg. 

Mensen die een hekel hebben aan katten, ik vertrouw ze niet. Hoe kan je in godsnaam bang zijn van een bolletje pluis? Een bolletje pluis dat vele malen kleiner is dan jij en over het algemeen niet zoveel kwaad doet (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen die de regel bevestigen). Natuurlijk kun je een voorkeur hebben voor een ander dier (althans, dat heb ik wel eens gelezen), maar dat is wat anders dan een hekel hebben aan een bepaalde diersoort.

Zo ben ik zelf niet exact een hondenmens. In mijn leven heb ik twee keer een hond gehad. Dat was toen ik nog op Aruba woonde en onze dieren allemaal in de tuin ronddartelden. Leuke dieren, maar ook wel leuk dat ze buiten woonden. In huis vind ik ze veel werk en onhandig. Maar dat betekent niet dat ik een hekel heb aan honden. Of dat ik niet op bezoek wil gaan bij mensen die er eentje hebben. En afhankelijk van hoe groot de hond is, mag hij ook best bij me komen hangen. Al kunnen honden dus veel meer kwaad dan katten (vergelijk de gebitten maar eens).

Ieder heeft zo z’n dier. Zo hadden we vroeger op school kattenmeisjes, paardenmeisjes (ik zeg Penny), hondenmeisjes en cavia- en konijnmeisjes (ook jongens trouwens, maar dat waren er opvallend minder). Maar mensen die bang zijn voor huisdieren – en vooral zonder terecht trauma – schat ik altijd in als mensen die niet in staat zijn tot knusheid en warmte. Jawel, ik zei het!

Natuurlijk is het licht-sneu als je je eigen huisdier een keur aan menselijke eigenschappen toekent. Natuurlijk is het een beetje jammer als je alleen met dieren en maar lastig met andere mensen om kunt gaan. Maar dat is het andere uiterste. Huisdieren zijn afhankelijke, veelal erg kleine, bolletjes wol, die in elkaar zijn gezet om schattig te worden gevonden. Ben je dáár niet gevoelig voor…dan ga ik me afvragen of het allemaal wel goed zit met je hart!

Ik vind je schappelijk Danielle, om ergens anders af te spreken omdat iemand je katten niet kan verdragen. Maar ik zou mijn date dan op de noordpool organiseren en mijn vriendin aanraden: “Ga maar alvast, ik kom er straks aan…don’t worry!” Kijken of ze de moeder van Knut wél schattig vindt.


Dit artikel is 4.831 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Kattenvrouwtje, nerd, Star Trek (Janeway), Xena, serieel site producer.