Poeschka heeft inmiddels een thuis gevonden. Maar je vindt op Cattish elke week een leuke asielrakker. Houd de site dus in de gaten

De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight. Deze keer: Poeschka, een 12-jarige poes die genoeg heeft aan een flat met rustig gezelschap.
Poeschka heeft wat langer de tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen. Ze is eerst best verlegen, maar daarna is het een lieve poes die houdt van een aai en een knuffel. Als ze je goed kent, komt ze ook graag op schoot. Bij haar laatste baasje kon ze helaas niet langer blijven omdat hij voor zijn werk veel naar het buitenland moest. Daarom is ze nu in het dierentehuis van Vlaardingen.

Vroeger woonde Poeschka samen met een heleboel andere poezen, maar tegenwoordig is ze liever alleen. Ze kan eventueel wel bij soortgenoten geplaatst worden, die zal ze dan vooral negeren. Ze straalt een natuurlijk gezag uit, waardoor andere katten soms onder de indruk van haar zijn.
Een makkelijke, lieve poes, die niet per se naar buiten hoeft maar wel iedere maand een vlooienpipetje nodig heeft omdat ze allergisch is voor vlooien; verder is ze helemaal gezond.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.103 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.