De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Nicky, een lieve jongedame die aangeeft als er genoeg geaaid is.

Nicky, een poes van 2 jaar jong, is naar het asiel in Enschede gebracht omdat het niet goed ging met de andere kat in huis. Ook in het asiel kan Nicky met haar soortgenoten niet zo goed overweg. Daarom wordt ze graag als enige kat geplaatst.
Ook is ze niet de aangewezen poes voor hele jonge kinderen die een kat willen oppakken en knuffelen. Ze houdt op zich wel van aaien, maar als je haar over haar rug aait en je komt bij een bepaald plekje op haar achterwerk, dan kan ze happen. Er is dus een aaigrens en dat laat ze weten.

Verder is het gewoon een lieve poes, die wel heel graag naar buiten gaat. Ze weet al hoe het kattenluikje werkt.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.813 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.