Diever heeft inmiddels een thuis gevonden. Maar je vindt op Cattish elke week een leuke asielrakker. Houd de site dus in de gaten

De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Diever, een 5-jarige kater die even tijd nodig heeft om zich senang te voelen.

Diever is in Dierenopvang De Wissel in Leeuwarden binnengebracht als zwerfkat. Hij was erg bang en liet niemand toe. Maar in de tijd dat hij in het asiel zit (alweer véél te lang) is hij erg veranderd: hij is een stuk minder bang en laat zich al vaak aaien. Stiekem is hij namelijk best een leuke kat! Af en toe schrikt hij van zichzelf als hij harde kopjes geeft en deinst hij terug. Heel af en toe haalt hij nog uit, maar dat gebeurt bijna niet meer.

Diever zal nooit de stoerste kat van de straat worden, maar zal voor zijn nieuwe baas een heel gezellige, lieve kat kunnen zijn. Als hij maar even de tijd krijgt om te wennen en niet in een druk gezin terechtkomt. Dat zijn te veel prikkels waardoor hij weer terug kan vallen in zijn oude gedrag.

Met andere katten gaat het prima. Hij zoekt ze niet echt op, maar vecht ook niet met ze. Vanaf een veilige hoge plank houdt hij alles in de gaten. Waarschijnlijk zou hij wel graag weer naar buiten kunnen op zijn nieuwe stek. Het is even afwachten hoe graag hij dat wil, in het asiel zit hij ook erg veel in het binnenverblijf.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 5.055 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.