De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Missy, een gezellige oude dame die een rustig plekje zoekt.

Missy is een poes met de respectabele leeftijd van 17 jaar. Haar baasjes hebben een hondje genomen en daar werd Missy zo ongelukkig van dat ze onzindelijk werd. Daarom is ze door haar baasjes bij de dierenarts achtergelaten om te laten inslapen. Een verschrikkelijk verhaal natuurlijk! De dierenarts was het er niet mee eens, dus kwam ze terecht bij de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten.

Nu ze bij een pleegadres van deze opvang zit, blijkt dat ze daar een stuk gelukkiger is dan tussen alle andere katten. Het pleegadres zegt dat Missy een verschrikkelijke lieve kat is, ze wil graag knuffelen en praat gezellig tegen je!
Ook is ze gewoon zindelijk. Dus als er maar geen honden, katten en kleine kinderen in het spel zijn, gaat Missy netjes op de bak!
Missy is nog helemaal gezond en zoekt dus een rustig huisje (tuin niet noodzakelijk) waar ze nog heerlijk kan genieten van haar oude dag! Wie komt haar halen?

Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.821 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.