Toen ik op Cattish.nl zag staan ‘bloggers gezocht!’, twijfelde ik geen moment. Daar wilde ik deel van uitmaken. Ten eerste omdat bloggen iets is wat ik graag doe en ik dol ben op katten, dat sowieso, maar ook omdat ik merkte dat er nog helemaal niets te lezen was over de sphynx.

Ikzelf noem ze altijd bloterikjes, want sphynxen zijn nu eenmaal haarloze gevallen. De een wordt er verliefd op, de ander moet er niks van hebben. Je raadt het natuurlijk al… ik werd verliefd. Dat ik een raskattenliefhebber ben mag duidelijk wezen, want naast mijn sphynxen Ampie en Fonzie, heb ik ook nog Lily, een ragdoll die dan wel weer voldoende vacht op haar velletje heeft zitten. Zo nu en dan kun je dus ook een artikel over de ragdoll tegenkomen.

Mijn sphynxen

Eind 2009 nam ik mijn allereerste sphynx mee naar huis, wat natuurlijk naast het bijzondere ras alleen al, erg speciaal was.

Ontmoet mijn kleine meisje Ampie. Ze was de kleinste en de mooiste van het nestje. Op de foto heb ik haar net voor het eerst gezien en gewassen als kitten. Inmiddels is ze alweer 2,5 jaar oud en ziet ze er zo uit:

Fonzie

Een halfjaar geleden kregen we Fonzie, de grote broer van Ampie. Fonzie zou oorspronkelijk bij de fokker blijven, maar helaas overleed zijn vader overwachts aan HCM, een veel voorkomende erfelijke hartziekte bij raskatten. Fonz was daardoor, als nakomeling, niet meer voor de fok te gebruiken. Ik mocht hem gelukkig mee naar huis nemen en nu heb ik dus twee sphynxen uit hetzelfde nestje.

Dat waren ze, mijn sphyxen! Cute…? Of creepy? ;-)

Wat kun je nog meer verwachten?

Mijn artikelen gaan natuurlijk vooral over de avonturen van de katten hier in huis, maar ook zal ik de komende tijd van alles vertellen over dit bijzonder unieke ras.
Heb je vragen over de sphynx? Laat dan een comment achter, grote kans dat ik ze in een volgend artikel behandel!


Dit artikel is 4.513 keer gelezen | Geschreven door