In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Linda de 10 vragen. 

Hoeveel katten heb je nu?
2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?
Wij hadden vroeger thuis altijd katten, maar mijn eerste eigen poes kwam toen ik 28 was.

Hoe heten je katten?
Ik heb Loes de rode poes, die is 9,5 en Saartje het lapje, van 1,5 jaar.

Wat is hun favoriete speeltje?
Loes speelt weinig, ze slaapt liever. Maar als ik haar stokje met touwtje eraan tevoorschijn haal, dan wil ze nog wel eens rondhollen. Saartje speelt met alles, de gordijnen, de planten, je tenen. Maar het liefst met een laserlampje (en jammer genoeg met Loes).
..en hun favoriete speelplek?
Door het hele huis!
Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?
Nee helaas niet. Ik heb dan ook altijd een plakroller bij me.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?
Asielkat! Loes komt uit het asiel, en Saartje heb ik uit een nestje van een vriend van mij. Ik heb zelf een tijdje vrijwilligerswerk gedaan in het asiel, en geloof me, daar zitten genoeg lieve poezen! Ook kittens trouwens, op een gegeven moment hadden we er 20 tegelijk. Ik wil iedereen oproepen je poes / kater te laten helpen, een nestje is leuk, maar jammer genoeg komen er daardoor nog meer dieren bij het asiel terecht. Gelukkig worden bijna alle poezen uit het asiel herplaatst. Dit mede dankzij het fantastische werk van de medewerkers daar. Ze weten van elke poes te vertellen hoe het karakter is, en kunnen je dus ook goed adviseren op basis van je woon- en gezinssituatie.

Waar slaapt jouw kat het liefste?
Loes slaapt het liefst in de vensterbank boven de verwarming. Lekker warm en in de zon. Saartje heeft niet echt een vaste plek, mede omdat we net verhuisd zijn. Ze wonen nu voor het eerst in een huis met een (open) trap, en Saartje bedacht van het weekend om languit op 1 van de bovenste treden in slaap te vallen. Dat vond ik dan weer niet zo’n goed idee ;).

Zacht voer of brokjes?
Ik ben net overgestapt op zacht voer. Loes kan niet zo goed meer kauwen en Saartje kreeg te weinig vocht binnen. Ik dacht altijd dat ze dikker werden van zacht voer, maar volgens de dierenarts valt dat wel mee.

Jouw tip voor andere kattenmensen…
Ga gewoon eens 5 minuten naar je kat kijken, dat werkt erg rustgevend :).

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.640 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Kattenvrouwtje, nerd, Star Trek (Janeway), Xena, serieel site producer.