DEZE KAT IS GEADOPTEERD

De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Roos, een 14-jarige dame met een eigen willetje.

Moeders mooiste is Roos niet, maar ze heeft daardoor wel iets aandoenlijks. Toen ze binnenkwam in het dierentehuis van Zeist was ze vooral erg verzwakt en boos. Daar kun je je iets bij voorstellen als je op je oudere dag op straat terechtkomt…
Inmiddels komt er weer wat spek op de botten en in haar humeur zit een stijgende lijn. Maar het blijft een lapjespoes, met de bijbehorende nukken…..

Roos heeft duidelijk een eigen willetje en geeft aan wanneer ze iets niet wil. Als ze zin heeft, wil ze graag geaaid worden, en dat is gelukkig steeds vaker. Ze springt nu ook regelmatig haar hok uit om de boel te verkennen.
Van andere dieren is ze totaal niet gecharmeerd! Ze past het beste bij iemand alleen of een rustig koppel.
Roos is schildklierpatiënt, waarvoor ze medicijnen moet krijgen. De kosten hiervoor zijn ongeveer 40 cent per dag. Verder is Roos een taaie senior waar nog een berg levenslust in zit. Wie komt haar ophalen?

Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.308 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.