De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Kootje, een gezellige, wat eigenzinnige poes.

Kootje is nog geen 3 jaar en erg speels. Ze wil van iedereen die het kattenverblijf in het asiel van Den Bosch binnenkomt, de volledige aandacht. Soms vindt ze het dan ook jammer als ze een mens moet delen met een soortgenoot. Daarom is ze meer geschikt als enige kat.

Kootje vindt het heerlijk om aangehaald te worden, maar geeft goed aan wanneer ze daar genoeg van heeft. Dus is ze niet zo geschikt om bij kleine kinderen geplaatst te worden omdat deze die signalen nog niet herkennen. Ze ligt graag naast je maar komt ook op schoot. En ze doet graag mee met de dingen die je aan het doen bent. Kootje wil wel naar buiten kunnen.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.924 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.