De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Barbamama, een schattige poes van nog geen twee jaar oud.

Barbamama is een lief tijgerpoesje dat als wild katje buiten geboren is. Als vondeling kwam ze in Dierenasiel Maastricht terecht. Door haar verleden heeft ze even tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen. Dus komt ze een beetje timide over. Maar zodra het ijs gebroken is, komt Barbamama helemaal los en heeft u een hele lieve poezenvriendin aan haar! Barbamama vindt het erg fijn om geaaid te worden. Ze begint dan heel zachtjes te spinnen.

De asielmedewerkers denken dat ze wat onwennig zal zijn tegenover kinderen, ze is deze absoluut niet gewend. Daarom wordt een rustig huishouden gezocht zonder teveel drukte. Barbamama is wel gek op andere katten. Met de kater van het gastgezin waar ze nu verblijft is ze dikke maatjes. Ze gaat altijd samen met hem buiten op verkenning en lekker een uurtje sporten in de buitenlucht.
Komt u snel eens kopjes wisselen met deze charmante dame?
Informatie en contact

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.864 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.