De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Shiba, een 14-jarige schoonheid, gesteld op haar rust.

Shiba is een halflangharige Seal-tabby-point Heilige Birmaan. Zij is een echte praatjesmaker en houdt van kroelen. Ze is naar de Dierenopvang van Krimpen aan den IJssel gebracht omdat haar baasjes, op leeftijd, helaas niet meer voor haar konden zorgen.

Shiba is een rustige omgeving gewend. Ze heeft het niet op drukte en onvoorspelbaarheid van andere katten en jonge kinderen. En ze houdt er niet zo van om opgepakt te worden. Helaas vindt ze het ook niet leuk om gekamd te worden, hoewel dit wel nodig is. Haar halflange haar komt anders in de klit te zitten. Shiba is gewend om binnen te blijven.

Kent u de gebruiken van de Heilige Birmaan en gunt u deze kat op leeftijd een tweede kans? Komt dan gauw naar Shiba, deze mooie koningin wacht op u om een nieuwe troon te gaan bestijgen.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 7.269 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.