De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Mannoes, een lieve kater die gehecht is aan het buitenleven.

Soms doen mensen ook afstand van hun dier, juist omdat ze zoveel van hun dier houden! Dit was ook duidelijk het geval bij Mannoes (4 jaar). Mannoes zijn baasje verhuisde ruim een jaar geleden van een huis met een tuin naar een flat met enkel een balkon, op ruim zeven hoog. Mannoes leek zich goed aan te passen, maar naarmate zijn baasje er langer woonde merkte deze steeds meer dat Mannoes zich toch niet gelukkig voelde.
Bij het vorige huis was een grote tuin aanwezig, waar de jonge Mannoes zich helemaal kon uitleven. Heerlijk spelen, jagen en daarna naar huis gaan om tevreden bij de baas op schoot in slaap te vallen. Dit was het leventje waar Mannoes van hield, en een leventje wat hij nu niet meer had. Zijn baasje besloot dat ze niet langer kon negeren dat Mannoes ongelukkig was en koos er dus voor om hem een nieuw thuis te gaan geven, hoeveel verdriet ze daar zelf ook van had. Een dapper besluit in het belang van het welzijn van de kat!

In Dierenopvang Oss toont Mannoes zich een aanvankelijk wat timide kater, die snel onder de indruk is van veranderingen. Hij houdt wel van andere katten, mits deze niet te dominant zijn en hem ook vriendelijk benaderen. Geef hem tijd om te wennen en hij zal al snel laten zien dat hij een heel lief karakter heeft! Een rustige omgeving is dus ook een must voor Mannoes.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.267 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.