De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Carinjo, een grote kater die niet met zich laat sollen.

Carinjo (ruim 7 jaar) is een knappe kater die toch al ruim een jaar in het asiel Rijpickerwaard in IJsselstein zit. Er is afstand van hem gedaan omdat hij in huis plaste. Na onderzoek bleek hij blaasontsteking en blaasgruis te hebben. Dit is prima onder controle te houden met dieetvoer.
Carinjo is er één met een gebruiksaanwijzing: hij wil een beetje zijn eigen gang kunnen gaan en geeft zelf aan wanneer hij aandacht wil. Dan komt hij naar je toe en komt ook graag even op schoot zitten. Hij houdt er niet van als hij onder druk wordt gezet en optillen mag ook niet.

Verder kan hij erg narrig worden als hij niet naar buiten kan. Een flat is dus niet zo’n goed idee. De asielmedewerkers denken dat Carinjo het beste op zijn plaats is bij iemand die absoluut niet bang is en hem ook terecht durft te wijzen als hij zich misdraagt; echt een kat voor een stoere kerel!

Nader kennismaken

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.897 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.