In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Dianda de 10 vragen. 

Hoeveel katten heb je nu? 

Twee

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Toen ik geboren werd hadden mijn ouders al één kat. Hij was aan mijn vader gegeven door een vriend die op wereldreis ging. Ik heb begrepen dat hij ooit een zwervertje was. Boogie was een echte buiten kat, maar sliep het liefsts in mijn baby bedjes. Een echte jager. Ook al was hij 18 jaar oud, vlinders vangen deed hij als de beste!

Toen ik een jaar of 11 of 12 was, kregen we er een asielpoesje bij. Een lappenpoesje genaamd ‘Roos’. Ze is zo lief! Maar mijn ouders wilde een hond, en die kwam er. Helaas moesten de katten daarvoor plaats maken. Ze mochten wel binnen komen, maar ze waren als de dood voor de hond. Dus kwamen ze alleen nog maar boven.

Hoe heten je katten?

Suki en Hiro. We wilde graag een korte maar krachtige naam die eindigde op een klinker.

Wat is hun favoriete speeltje?

De meeste simpele dingen. Ik koop altijd speelgoed voor hen, maar uiteindelijk gaan ze toch voor de simpele dingen zoals propjes, dopjes of een veter.

..en hun favoriete speelplek?

Het hele huis, inclusief het balkon. We wonen op de tweede verdieping, en hebben alleen een balkon. Die hebben we beveiligd met speciale netten zodat ze er niet af kunnen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Ik probeer het, maar tevergeefs. Ik heb overal van die rollers liggen om haren van kleding af te krijgen. En constant stofzuigen. Maar het is nooit genoeg!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Als het maar een lieve poes is, maakt het mij niks uit.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Tja, waar niet? ‘S ochtends op bed, smiddags op de bank op haar favorite fleece deken, of favoriete kussen, en ‘s avonds liggen ze allebei hoog in de krabpaal.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes, en door de week krijgen ze een keer zacht voer

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Geniet van ze, en neem de tijd om met ze door te nemen. voor het eten wat je ze geeft, een dak boven hun hoofd en een goede dosis liefde, daar krijg je zoveel voor terug.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.690 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Kattenvrouwtje, nerd, Star Trek (Janeway), Xena, serieel site producer.