De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Cynthia, een 3-jarige poes met een heel lief karakter.

Cynthia vond het in februari al tijd voor vakantie en had al een mooie camping in Schimmert uitgezocht. Helaas was deze camping niet bedoeld voor katten op doortocht. De campingeigenaren hebben Cynthia dus netjes naar Dierenopvang Heerlen gebracht. Het betreft hier een stabiele, zachtaardige poes. Ze heeft een heel lief karakter en stelt zichzelf meestal op de laatste plaats. Als de asielmedewerkers de kattenkamer inlopen zal deze dame zich niet snel voordringen om als eerste je aandacht te krijgen. Ze wacht liever af tot je genoeg tijd voor haar hebt. Al dat gedring is niet aan haar besteed.
Het is een rustig poesje, ze kan heel erg van de zon genieten. Cynthia vindt het heerlijk om geaaid te worden en geeft dan heel voorzichtige kopjes. Cynthia kan wel met kinderen en andere katten overweg, maar heeft de neiging om zich te laten ondersneeuwen. Ze is gewoon net zo graag bij haar baas, als dat ze op zichzelf is. In de omgang is het een makkelijke kat. Ze vindt het fijn om in haar mandje te liggen, geaaid te worden, opgepakt te worden. Het maakt haar allemaal niet uit, zolang u maar lief voor haar bent. Cynthia heeft natuurlijk langere tijd buiten gelopen, hierdoor zal ze gewend zijn aan het buitenleven en waarschijnlijk niet op een appartement geplaatst kunnen worden. Een huis met een klein tuintje zal aan haar wensen voldoen, al zal ze zich nooit beklagen. Geeft u deze lieve dame een kans?

Nader kennismaken kan hier

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.507 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.