Nadat onze kat Dilek in november 2010 spoorloos verdween wilde ik maandenlang niet nadenken over een nieuwe kat. Ik miste haar enorm, en ook onze andere poes Irem was flink van slag toen haar moeder ineens niet meer thuiskwam. Toch begon het na een half jaar te kriebelen. Zou het niet gezellig zijn om er weer een tweede kat bij te hebben, ook voor Irem?

We kozen bewust voor een kitten en dan liefst eentje uit het asiel. Hoewel er veel prachtige raskatten zijn hecht ik daar persoonlijk geen waarde aan. Ik geef liever een ‘achterstandskat’ een toekomst zoals ik dat ook bij Dilek heb gedaan. Via internet kwamen we terecht bij Stichting Dierenhulpverlening Woerden. Deze geweldige organisatie heeft verschillende gastgezinnen waar kittens (met of zonder moeder) liefdevol worden opgevangen en alle zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. We werden al snel teruggebeld door Lia, zij had een aantal kittens in huis die ze -bij gebrek aan een moederpoes- met de fles voedde. We mochten bij haar thuis op ‘kraamvisite’ komen, en toen ze de deur van haar woonkamer opende kwamen er allemaal kleine pluizebollen op ons af gewaggeld. Ik smolt direct, wat waren ze schattig!

Rossi, 4 weken oud

Rossi, 4 weken oud

Stiekem hadden we de voorkeur voor een rood katertje en tot onze verrassing was er nog een rood katertje beschikbaar. We wisten direct hoe we hem gingen noemen: Rossi! Niet naar Dokter Rossi van Gooische Vrouwen, maar naar de motorcoureur Valentino Rossi. Inmiddels is gebleken dat geen andere naam toepasselijker had kunnen zijn: Rossi barst van de energie en hij raast de hele dag als een ongeleid projectiel door ons huis! Maar voor het zover was dat hij met ons mee naar huis mocht moest hij nog een stuk groeien, hij was namelijk pas vier weken oud…De daaropvolgende weken gingen we nog verschillende keren langs bij Lia en iedere keer was Rossi nog mooier en schattiger dan de keer ervoor.Toen hij met ruim 10 weken het juiste gewicht had en een chip en inentingen had gekregen was het zover: Rossi mocht mee naar huis. Tijdens onze bezoekjes had Lia verschillende keren verteld dat Rossi wel érg druk kon zijn, maar daar konden we ons weinig bij voorstellen. Als wij op visite waren lag hij alleen maar op onze schoot te slapen, dus we verwachtten dat het allemaal wel mee zou vallen.

Totdat we thuiskwamen en zijn reismandje openden… Rossi ontpopte zich tot een ware wervelwind! Urenlang heeft hij gerend,

Rossi, 8 weken oud

Rossi, 8 weken oud

geklommen en gespeeld in de woonkamer, zonder ook maar vijf minuten stil te zitten! Uiteindelijk gaf hij rond middernacht toe aan de vermoeidheid en ook de volgende dag bleek dat hij misschien toch wat teveel van zichzelf had gevraagd. Familieleden die hem die dag kwamen bewonderen hebben hem alleen maar slapend gezien… ;-) En dat was meteen de laatste keer dat hij een hele dag slapend heeft doorgebracht!Rossi bleek een onvermoeibare, speelse en brutale kitten te zijn, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt! Ook Irem had haar handen (eh, pootjes) vol aan hem, hij wilde dolgraag met haar spelen en klom constant op haar nek om vervolgens haar oren te wassen! Ze liet het allemaal gelaten toe, maar als het haar te wild werd dan sloeg ze hem weg en blies ze boos. Niet dat Rossi daar van onder de indruk was, vaak zat hij een paar minuten later weer vrolijk met haar (boos zwiepende) staart te spelen… En toch zocht Irem hem ook zelf op, dus misschien vond (en vindt) ze die rooie stuiterbal toch wel gezellig…?

Rossi en Irem leren elkaar voorzichtig kennen

Rossi en Irem leren elkaar voorzichtig kennen

Rossi vindt Irem in ieder geval zijn allerleukste speeltje, er gaat geen dag voorbij dat hij niet met haar probeert te stoeien. Hij wacht haar ook graag op achter de deur van de woonkamer, als Irem dan nietsvermoedend langsloopt springt hij ineens tevoorschijn om haar te laten schrikken. En dat lukt telkens weer… Gelukkig laat hij ook regelmatig zijn gevoelige kant aan Irem zien, zo wast hij nog steeds graag haar koppie. En Irem lijkt er af en toe zelfs een beetje van te genieten! Soms lijkt het alsof ze Rossi’s gedrag een beetje kopieert, ze is de laatste tijd was speelser en brutaler geworden. Zo ligt ze tegenwoordig ook languit op de salontafel terwijl ze weet dat dat niet mag en ze rent soms ook ineens als een malle door het huis terwijl ze dat al heel lang niet meer had gedaan. Misschien beleeft ze haar tweede jeugd dankzij Rossi? Inmiddels is Rossi alweer een jaar oud en hij is uitgegroeid tot een prachtige kater! Hij is nog steeds superspeels en héél ondeugend, maar gelukkig ook erg lief. Hij heeft de afgelopen maanden een flink aantal vazen en bloempotten laten sneuvelen en onze prachtige nieuwe bank ziet er niet meer zo best uit, maar dat hoort erbij met een jonge kat. En als hij me dan aankijkt met zijn uitdagende blik kan ik ook niet boos op hem blijven, het hoort gewoon bij hem! Ik kan haast niet wachten om te vertellen over al zijn gekke hobby’s en de avonturen die hij beleeft…

Rossi, 5 maanden oud

Rossi, 5 maanden oud

 


Dit artikel is 4.032 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Ik zal mezelf kort voorstellen: Wendy, 28 jaar, woonachtig in Utrecht, HR Assistent, aspirant-blogger. Maar genoeg over mij. Cattish gaat ten slotte niet om de baasjes, het gaat om de katten! Ik heb 2 katten, Irem (poes van 8) en Rossi (kater van ruim 1 jaar). Iedere kat is uniek, en ik geniet met volle teugen van die van mij. In mijn blogs vertel ik over hun avonturen.