De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: twee lieve mannen die graag samen blijven.

Grijssie en Tijger van 9 en 7 jaar oud zijn naar Dierentehuis Nieuwe Waterweg in Vlaardingen gebracht omdat de kinderen hen niet met rust lieten. Deze twee (ex-)katers zijn erg aan elkaar gehecht en gaan dan ook alleen samen verhuizen. Ze zoeken een rustig huishouden waar het liefst geen kinderen zijn, of pas vanaf 10 jaar.

Het zijn beide makkelijke, lieve katten die weinig eisen stellen. Ze kunnen prima alleen zijn en zijn zindelijk. Ze waren voorheen voornamelijk binnen en heel soms even in de tuin. Een afgeschermd balkon is ook prima voor de heren. In het begin zijn ze erg verlegen, daarom vallen ze niet op bij de asielbezoekers. Maar geef ze de tijd om te wennen, dan komt het goed en hebt u er een heel lief stel aan.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.198 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.