Tineke Louwers is mijn naam, ik wil regelmatig een Blog schrijven over alles wat mij op dat moment bezighoudt. Maar een ding beloof ik, het gaat over katten. Ik heb zelf 1 hond, 2 katers en een kitten van 5 maanden oud.

Ik ben vrijwilligster in het Dierentehuis Midden-Holland, en doe dit jaar voor het eerst gastgezin voor kittens. Het is super leuk om te doen, ik geniet er erg van, maar om weer afscheid te moeten nemen, valt mij heel zwaar. Ik fluister mijzelf in dat het voor een goed doel is. Van Tommy, mijn eerste pleegkitten kon ik geen afstand doen, hij was al zo snel vertrouwd met onze huisdieren, dat wij hem geadopteerd hebben. Een heerlijke schat van een kat.

Sunny is uit een sloot gevist, werd toen op 4-5 weken geschat en is nu een aantal weken bij ons. Een mooi poesje om te zien, loopt door heel de woning op zoek naar nieuwe avonturen. Zij is grote vriendjes met onze hond Dibbya en kitten Tommy en is het zonnetje in huis. Ze houdt van spelen, is ondeugend en heeft veel energie, maar als ze eenmaal uitgespeeld is, dan komt ze heerlijk bij je op schoot om te knuffelen. Als ze je ziet komt ze gelijk naar je toe en vindt het heerlijk om opgepakt te worden. Het is wel een echte avonturier, wil alles ontdekken en voordat jij de deur uit bent, zit zij al op de trap!

Pleegkitten Binky, is gevonden op een tuinderij, zijn leeftijd werd ongeveer op 6 weken geschat. Binky , is nog een Binky en nog niet een echte stoere Bink. Hij kijkt de kat uit de boom en heeft een beetje meer tijd nodig om aan je te wennen. Maar Sunny neemt hem wel op sleeptouw en inmiddels is hij niet meer zo bang. Als hij op zijn gemak ligt, vindt hij het heerlijk om geaaid te worden, maar oppakken vindt hij nog een beetje eng.
Inmiddels zijn Binky en Sunny onafscheidelijk geworden en kan ik alleen maar hopen dat ze binnenkort samen een nieuw thuis vinden.

Katten vind ik geweldig en zo geweldig dat ik bezig ben mijn eigen droomjob te creëren.
Eind 2010 ben ik mijn Kattenoppas aan huis gestart “De Dierenvriendin”, wat ik met veel liefde doe.

Ik ben in het bezit van het diploma Vakbekwaamheid honden en kattenbesluit en dit is het diploma wat je nodig hebt om een dierenpension te mogen starten. Ik heb besloten om naast mijn Kattenoppas aan huis een kleinschalige kattenpension te gaan beginnen, alleen heb ik nog geen betaalbare locatie gevonden.

Zo blijft het nog even mijn droom, maar ben er zeker van dat ik mijn droom waar ga maken!


Dit artikel is 4.432 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Tineke Louwers / samenwonend/ Dierenliefhebber/ 1 hond, 2 katers en een kitten. Een gezellige beestenboel dus bij ons thuis!