In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Myra Hydra de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

eentje, een prachtige zwart-wit kater

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik kreeg mijn eerste kat per toeval op mijn 29e. Ik was net uit elkaar met mijn partner en woonde
alleen in een te groot huis. Daarom kreeg ik een huisgenootje en zij nam een asielkat. Ik werd helemaal smoorverliefd op de kat (Floortje) een piepklein schildpadpoesje. Deze is gebleven toen mijn huisgenootje verhuisde. Ondanks dat ze gesteriliseerd was (haha ja) kreeg ze toch een nestje, Heel bijzonder. Helaas is ze niet al te lang daarna overreden.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn huidige kater heet Held, gekregen van datzelfde huisgenootje omdat ik niet over het verlies van mijn eerste kat Floortje heen kwam. Ze heeft hem aangereden aangetroffen, gered, en later voor mij geadopteerd. Ik moest even wennen, maar hij is nu al 2,5 jaar mijn liefste maatje!

Wat is hun favoriete speeltje?

Held is heel veel buiten, is gek op slapen, eten en zijn grootste ‘fun’ is op de loer liggen voor mijn hondje. Als we ‘s avonds naar het park gaan, gaat hij mee. Hij verstopt zich dan achter bomen en struiken en springt dan bovenop de hond als we langslopen.

..en hun favoriete speelplek?:9

Ja de tuin, de tuinen van de buren waar hij regelmatig op bezoek gaat en het park om de hond schrik aan te jagen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee, en zeker ook niet zonder hondenharen want die verhaart nog 10 x erger dan Held.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Mij maakt het niets uit, maar heb nu 2 x een asiel/ zwerfkat gehad en bevalt helemaal prima. Mijn volgende kat komt hopelijk weer op het goede moment op mijn pad, maar het maakt me niets uit waar ie vandaan komt. Mijn eerste instinct is om in een asiel of op een herplaatsingslijst te kijken.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Op de loveseat in mijn slaapkamer.

Zacht voer of brokjes?

Held is op een blaasgruisdieet. Hij krijgt nu preventieve brokjes en dat vermeng ik met een geschikt zacht voer.
Held drinkt niet heel erg veel dus de mix met het zachte voer zorgt ervoor dat hij in ieder geval extra vocht binnenkrijgt.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Tja, ik heb zelf nog maar een paar jaar katten. Mij is duidelijk geworden dat je een kat echt moet leren kennen en dat je hem/haar de ruimte moet geven. Voelt hij zich eenmaal vertrouwt dan komt hij zelf wel en kan ook heel aanhankelijk zijn.

Verder vind ik katten ongelofelijk lenig, gracieus, grappig, stoer en lief. Ik zou zeggen: geniet ervan zoveel je kan!

Daarnaast ben ik helemaal verliefd op Cooper the photographer cat, die prachtige rode kater die ze een camera eens per week ombinden en die de meest geweldige foto’s maakt. Ook op Facebook te vinden.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.308 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.