Op een middag werd ik gebeld door Dierentehuis Midden-Holland er was weer een kitten gevonden die tamelijk ziek was, of ik die tijdelijk wilde opnemen. Natuurlijk, wil ik dat! Ik ben gastgezin voor zwerfkittens en mijn andere pleegkittens Sunny en Binky waren al weg, dus deze kleine stumper, was van harte welkom.

Holly kwam bij ons als een stumpertje………was op dat moment zeker een goede naam voor haar geweest, maar ik hoopte natuurlijk dat dit arme stumpertje, zich snel beter ging voelen.
Met telkens vieze oogjes en neus en hoestten en proestten moest ze apart in een kamertje om mijn eigen katten niet te besmetten.

Gelukkig begon ze redelijk snel te eten, haar ontlasting en plas was ook goed en al snel kwam ze iets aan, wat natuurlijk een goed teken was.
Maar het ging allemaal niet vanzelf, vele malen per dag haar neusje en oogjes schoonmaken en de oogjes te zalven, maar dat met een doel…..Holly moet beter worden!

Ach zo’n arm klein hummeltje, zou toch heerlijk met haar broertjes moeten spelen, maar nee Holly lag alleen maar stil en voelde zich ziek.
Een paar keer per dag nam ik haar gehuld in een fleece dekentje naar beneden en ze begon dan wel te spinnen. Met mooi weer nam ik nam haar mee naar buiten, omdat frisse lucht haar goed zou doen. En we merkte dat het met hele kleine stapjes vooruit ging.

En gelukkig, opeens was er een keerpunt. Haar oogjes waren in de ochtend schoon, haar neusje viel nog wat tegen, maar ze nieste dan ook nog regelmatig.
Maar ze voelde zich stukken beter, ze kwam overeind als ik met haar praatte, ging heerlijk rollebollen en liet zich gelaten over haar buikje kriebelen.

Een paar dagen later toen ze minder begon te niezen, vond ik het tijd om haar tussen mijn eigen katten los te laten lopen. Hiermee heb ik zo lang gewacht, omdat het besmettingsgevaar nog te groot was. Hoewel mijn katten de nodige entingen hebben, was er nog altijd een kans dat ze ziek worden.

Sinds een paar dagen loopt onze lieve Holly tussen onze eigen katten en is inmiddels dikke vriendjes met onze Tommy.
Wat een vooruitgang en wat heerlijk om te zien, daar doe je het toch allemaal voor.
We zijn er nog niet, maar zeker wel op de goede weg.


Dit artikel is 3.876 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Tineke Louwers / samenwonend/ Dierenliefhebber/ 1 hond, 2 katers en een kitten. Een gezellige beestenboel dus bij ons thuis!