De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Jelle, een langharige, supergezellige senior.

Jelle is een vriendelijke oudere heer (ruim 13) die in Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort verblijft. Helaas moest deze kater met bloemkooloortje weg bij zijn gezin omdat het zoontje allergisch bleek. Hij is gewend om samen te leven met kat en hond en kinderen.
Hoewel Jelle even heeft moeten wennen aan de nieuwe situatie, is hij nu vertrouwd met de asielmedewerkers en poezenvrienden en blijkt hij superknuffelig en aanhalig. Hij zit graag op schoot en is voor zijn leeftijd ook nog best speels.
Een makkelijke, leuke kater, die wel naar buiten moet kunnen via een kattenluik. Hij is namelijk geen kattenbak gewend.

Nader kennismaken kan hier

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.321 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.