De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Friso, een leuke kater van 10 jaar oud die wel van aandacht houdt.

Over zijn verleden is niet veel bekend. Maar Friso gedraagt zich in dierenasiel De Swinge in Drachten als een echte koning in de boeg. Met de andere katten maakt hij niet echt vrienden, dus een gezin met andere dieren hoeft voor hem niet.

Waarschijnlijk is hij een hele leuke kat voor een jong gezin, maar hij zou ook wel bij een oudere dame passen van wie hij alle aandacht krijgt.
Friso hoeft niet per se naar buiten.

Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.737 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.