Niet leuk, wel waar: de dierenasiels in ons land zitten propvol met katten. Weggedaan, gedumpt afgedankt. Aan de asiels de lastige taak om voor alle bewoners zo snel mogelijk een nieuw plekje te vinden. Een fijn huisje waar ze wél hun leven in volle tevredenheid mogen slijten. Maar hoe zorg je dat deze thuisloze katten optimaal voor het voetlicht komen?

Ofwel: hoe ‘verkoop’ je een kat op internet?

1. Met een enthousiast, informatief en persoonlijk verhaaltje, waaruit blijkt wat een unieke kat dit is. Zodat mensen denken: dit klinkt geweldig, die past bij mij! Vermeld alles wat er te melden valt, ook eventuele mindere eigenschappen. Anders is de kans op teleurstelling en terugbrengen groot – en dat gaat alleen maar ten koste van het dier.

2. Met goede foto’s. Het verhaaltje kan nóg zo leuk zijn, als de foto matig is, haken mensen af: het snoetje, de mooie kleur, die blik in de ogen – dáár worden mensen verliefd op! Een onscherpe foto van een bang weggekropen dier op een kattenbak is niet aanlokkelijk. Maar een plaatje waarop prachtige ogen en een mooie vacht stralen in het zonnetje – wie valt daar nou niet voor?

Fotograaf en dierenliefhebber Margriet Mudde van RosaPhoto zag de foto’s van asieldieren en vond dat het beter kon. Door professionele fotografen in te zetten. Daarom begon zij met Rescue Photo.Rescue Photo is ervan overtuigd dat elk asieldier een professionele foto verdient, waarmee die specifieke, persoonlijke karaktertrekken van de beestjes naar boven worden gehaald. Het is deze eerste indruk die potentiële adopteerders een glimp geeft van een hond, kat, konijn,… die hun hart doet smelten.’

De fotografen van Rescue Photo zetten zich vrijwillig in om de dieren succesvol te fotograferen én de kans te geven hun ‘gouden’ mandje sneller te vinden. Onder het motto ‘Take a picture, save a life’. De foto’s zijn herkenbaar aan het ronde logo. Een aantal asiels maken er al dankbaar gebruik van. Hopelijk worden het er snel meer!


Dit artikel is 6.104 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.