De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Kolho, een lieve senior met eigenzinnige trekjes.

Kolho is een wat oudere kater (ca. 13 jaar) die op straat gevonden is. Hij bivakkeert alweer een jaar in Dierentehuis Amstelveen en is echt toe aan een eigen baasje. Het is wel handig als dit een ervaren kattenmens is. Want Kolho is weliswaar een lieverd die soms graag aandacht krijgt, maar hij kan ook uithalen als hij geen zin heeft. Hij is ook een beetje schrikachtig. Ideaal voor hem is daarom een rustig huis bij mensen die veel geduld met hem hebben en niet meteen een knuffelkat verwachten.
Waarschijnlijk heeft Kolho een schildklierprobleem, dat wordt nu onderzocht. Met een dagelijks pilletje is dit prima onder controle te houden.

Nader kennismaken met deze kater kan hier

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.854 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.