Tommie op schootCyperse Tommie is een gecastreerde kater van 8 jaar. Eind september 2012 is er afstand van hem gedaan en kwam hij logeren in het Time Out huis van de Kattenkeet. De vorige eigenaren van Tommie konden niet goed met hem overweg en hadden geen vertrouwen in verandering. Tommie is een hele lieve en aanhankelijke kater die graag op schoot ligt te spinnen en ook heel graag een leuk spelletje met z’n baasje speelt. Hij is dan vaak fanatiek en de (speelgoed)muis moet en zal zijn plaats weten…
Waar Tommie moeite mee heeft zijn andere katten. Daar wordt hij erg opgewonden van, en hij vindt het lastig om die spanning op de juiste manier te ontladen. Hierin is Tommie echter geen uitzondering: bij veel katten kan in zulke situaties spanning oplopen en dan is het zaak om de signalen te zien en de kat op de juiste manier te benaderen. Tommie laat duidelijk zien wanneer dit het geval is. Hij zoekt dus een baasje die ervaring heeft in de omgang met katten en die het geen probleem vindt om Tommie af en toe met rust te laten. Een gezin met kinderen is minder geschikt omdat kinderen moeilijker de signalen kunnen inschatten. Andere katten in huis is geen goed idee en het zou voor Tommie heerlijk zijn als hij een tuin tot zijn beschikking zou hebben. Een tuin in een kat-arme buurt zou heel fijn zijn.

Op dit filmpje kunt je zien hoe leuk en aanhankelijk hij is.

Interesse in Tommie? kattenkeet@jjsupport.nl


Dit artikel is 3.749 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Liesbeth, gecertificeerd kattengedragsdeskundige, toegewijd personeel van poes Kefraya en blogger.