Praten met onze huisdieren. Ik moet er niet aan denken, maar  volgens Dr. “Dolittle” Con Slobodchikoff kunnen we binnen nu en 10 jaar met een smartphone-achtig device praten met onze huisdieren. 

Slobodchikoff werkt momenteel aan software die het gepiep van Gunnison prairiehonden zou moeten ontcijferen door middel van sonogrammen en statistische analyses. De software moet vervolgens de geluiden van de beestjes om kunnen zetten in begrijpbare taal.

In het filmpje hieronder legt de bioloog zelf uit hoe dit onderzoek eruit ziet. Ik betrapte mezelf erop dat ik gebiologeerd het hele filmpje af heb zitten kijken. Stiekem best interessante materie!

Communiceren

Volgens Slobodchikoff krijgen we een betere band met onze huisdieren op het moment dat we met ze kunnen communiceren. Als we met onze hond praten weten we namelijk dat hij liever biefstuk eet dan hondenbrokken. En van onze kat krijgen we te horen dat hij liever heeft dat de kattenbak 1 keer per week verschoond moet worden in plaats van 1 keer per maand.

Grappig bedoelt noemde ik Slobodchikoff in de inleiding Dr. Dolittle, maar als je dit filmpje bekijkt is dat helemaal niet zo vreemd. Is dit wat we willen?

De andere kant

De andere kant van het verhaal vertelt over de dieren die jaarlijks naar de dierenarts gebracht worden voor een dodelijk spuitje omdat ze onbehandelbaar zijn. Alleen in Amerika al krijgen jaarlijks 4 miljoen honden om deze reden een spuitje. Het onderzoek van Slobodchikoff moet de kijk van heel wat mensen ingrijpend veranderen. Als we met onze huisdieren kunnen praten leren we ze ook beter begrijpen.

Ik ben heel benieuwd. Worden we blij van de dingen die onze huisdieren ons willen vertellen, of juist helemaal niet? Wat denk jij?

Dit bericht verscheen eerder op 42bis.nl


Dit artikel is 7.456 keer gelezen | Geschreven door