In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Claartje de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Twee

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Drie of vier jaar. Voor zover ik me kan herinneren was dat een Blauwe Rus, genaamd Borja. Helaas pieste en braakte Borja overal, dus moest hij weer weg. Daarna was ik 23 of 24 toen ik Thor en Isis kreeg. Twee rode bolletjes wol, broer en zus. Toen ik naar Curaçao verhuisde, durfde ik hen helaas niet mee te nemen (bang dat ze overreden zouden worden, of opgegeten door een waakhond, of dat ze domweg de stress van de reis niet zouden overleven) en zijn ze naar andere gezinnen gegaan. Inmiddels hebben we Bo en Dobby, zwart en grijs, moeder en dochter.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Bo en Dobbey dus. En ja, Dobby is vernoemd naar de huiself uit Harry Potter. Niet ons idee, maar de naam was haar al gegeven en ze luistert er zo waar nog naar ook.

Wat is hun favoriete speeltje?

Bo is dol op nep-muizen, met zo’n rammeltje er in. Dobby is gek van propjes, gemaakt van een theezakje. Verder zijn cadeaulintjes favoriet, net als spinnetjes, lieveheersbeestjes, vliegjes en zilvervisjes.

..en hun favoriete speelplek?

Heen en weer door de woonkamer.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nope, ik heb twee rollers in de auto liggen.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Maakt niets uit-kat.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Bo op bed of in de kast. Dobby op mijn bureau (liefst op mijn toetsenbord of handen), op elke doos waar ze zich maar op kan wurmen, of op schoot. Vroeger lag ze graag in de plantenpotten, maar daar past ze niet meer in (gelukkig). En natuurlijk slapen ze ook graag op hun eigen bank. Want die hebben ze.

Zacht voer of brokjes?

Zacht voer, maar als het aan de kat(ten) lag GEEN Whiskas. Daar krijgen we zure kopjes, beledigde blikken en klaaglijk gemiauw van.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Ook gespoten muren leggen het uiteindelijk af tegen kattengekrabbel. Begin dus vroeg genoeg met een krabpaal…

IMG-20131102-WA0010

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 1.911 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.