In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Fleur de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Twee

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik heb vanaf mijn geboorte katten gehad, dus 0 jaar. Ik ben niet anders gewend. Ik heb een jaartje geen kat gehad en daar kon ik niet aan wennen.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Sinds september 2011 hebben we Jewel en Bolle. Bolle heet eigenlijk Joy maar dat vonden mijn kinderen geen leuke naam. Joy werd vanzelf Bolle en dat is zo gebleven.

Wat is hun favoriete speeltje?

Het raam als de kat van de buren ervoor staat en het toetsenbord van de computer. Bolle is overigens gek op de stofzuiger ;)

..en hun favoriete speelplek?:9

De woonkamer en de trappen in ons huis. Helaas gebruiken ze hun klimtoestel erg weinig.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nooit, mijn zwarte jas zit altijd onder de witte haren van Bolle! Plakrollers heb ik in de auto voor het geval ik een belangrijke afspraak heb buiten de deur :)

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Ik heb 2 maakt-niets-uit-katten, Jewel is een kruising tussen een langharige Pers en een Exotic. Bolle is een witte dove kat met hele lichte bleek blauwe ogen die in het donker rood lijken. Doofheid komt vaker voor bij witte katten met blauwe ogen. We vermoeden dat ze Siamees bloed heeft (door de rode ogen in het donker) maar zeker weten we het niet.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

In een doos als die voorradig is. Anders liggen ze graag op de bank en het kleed in de woonkamer. En gek genoeg geniet Bolle ook van slapen op een tafel.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes, hoewel Jewel en Bolle de voorkeur geven aan zacht voer en vis!

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Denk goed na voordat je een dove kat aanschaft. Zij gedragen zich echt anders in huis. Dat levert veel hilariteit op maar ze hebben een hogere mate van sloopgedrag omdat ze geen geluid horen. Erg voorzichtig gaan ze niet om met je spullen. Ook kan een dove kat eigenlijk niet zomaar naar buiten. Een tuigje werkt niet voor onze Bolle, komend voorjaar gaan we daarom een ren maken in de tuin. Geniet van je poezenbeesten, van hun wilde capriolen tot aan de rust die ze uitstralen. Geef veel liefde en knuffels dan krijg je zoveel meer liefde van ze terug.

Bolle in één van haar meest favoriete houdingen op de bank. Miss diva, prinsesheerlijk tussen de kussen!

Bolle in één van haar meest favoriete houdingen op de bank. Miss diva, prinsesheerlijk tussen de kussen!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.478 keer gelezen | Geschreven door