In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Jo de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Twee

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

22

Hoe heet je kat/heten je katten?

Sir Quentin Cuddlipoops, beter bekend als Quentin of Q, en Little Miss Coopurrr, heette tot haar emigratie naar Londen Cuypertje, en noemen we in het dagelijks leven CP (‘Siepie’)

Wat is hun favoriete speeltje?

CP is een oude dame met bagage, waarvan het lijkt of ze misschien nooit heeft leren spelen. Haar hangende krabpaneel gebruikt ze wel veel. Quentin is op zijn leeftijd meer knuffelig dan speels, maar heeft nog wel zijn dagelijkse spring-, ren- en speelmomentje als ik het bed opmaak.

..en hun favoriete speelplek?:9

Voor CP dus haar krabpaneeltje, en voor Quentin het bed.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Mission Impossible!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Asielkat. Quentin kwam bij me toen hij drie dagen oud was, destijds samen met zijn moeder en zusje, en CP kreeg ik een half jaar geleden als bejaarde dame. Ik zal niemand afvallen op zijn/haar keuzes maar voor mezelf ben ik wel fan van de Engelstalige slogan ‘Adopt, don’t shop’ vanwege de overvolle dierenasiels en omdat ik persoonlijk meer gezondheidsproblemen heb gezien bij doorgefokte rashonden en -katten dan bij mijn geadopteerde dieren zonder stamboom.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Quentin slaapt het liefst in mijn armen, en anders in elk geval op het bed. CP slaapt het liefst op de grond, naast mijn bed, zodat ze tussen de cat naps door miauwend om een aai kan komen vragen.

Zacht voer of brokjes?

Allebei, en allebei van dat dure dieetvoer voor oudere katten met nierproblemen. Q wil eigenlijk alleen maar een beetje van dat zachte voer omdat zijn stiefzusje het krijgt, hij likt het af maar eet het vaak niet op; tot anderhalf jaar geleden wilde hij alleen maar droogvoer, en ook nu heeft dat bij hem de voorkeur. CP geeft de voorkeur aan het zachte voer, mede omdat ze niet veel tandjes meer heeft om de harde brokjes te kunnen kauwen.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Drie tips:

(1) Castreer of steriliseer je katten, zelfs (en misschien wel juist) als je ze niet naar buiten laat.

(2) Als je je ooit in een moeilijke situatie bevindt waarin je niet weet of je nog wel goed voor je katten kunt zorgen, dump ze dan niet maar zoek hulp. Jaren geleden zat ik in zo’n crisissituatie en alhoewel ik niet weet hoe het in Nederland is geregeld, kreeg ik hier in Engeland tijdelijk hulp van twee goede doelen zodat de dieren bij mij konden blijven en ze ook hun reguliere zorg van de dierenarts kregen.

(3) Op momenten dat je het je kunt veroorloven, doneer dan geld en/of tijd aan goede doelen die er voor dieren zijn. Voor de dieren, uiteraard, maar dus ook omdat je eigen leven soms zó onvoorspelbaar kan omslaan dat je ineens zelf in een situatie belandt waar je hulp nodig hebt met en voor je dieren.

Snoozy Q

Snoozy Q

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.205 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.