In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Sylvia Schaffrath de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Twee

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Een jaar of 8 of 9; een aanlopertje. Ik mocht haar eerst niet houden, maar uiteindelijk zijn mijn ouders toch bezweken. We doopten haar Micky. Na een week ofzo werd ze wel heel raar dik… Micky was gewoon drachtig ! Vier weken later hadden we 6 poezebeesten! :) Ik was erbij toen Micky ging bevallen. Ze kwam mauwend naar me toe, Zo jong als ik was, zal ik dat nooit vergeten

Hoe heet je kat/heten je katten?

Muis, een zwervertje van La Gomera, tegenwoordig een echte diva. Toen ik haar vond, was ze op sterven na dood. Nu, zo’n 10 jaar later, is het een echte dame met alle nukken die daar bij horen. Sinds februari van dit jaar hoort ook Garfield bij ons gezin. Garfield is waarschijnlijk rond 6 jaar oud. Onze rooie kanjer heeft een heel akelige voorgeschiedenis, en de eerste drie weken bij ons heeft hij doorgebracht op een eigen kamer, verstopt onder een dekbed… Maar, zoals we altijd zeggen: een flinke portie TLC doet wonderen, en inmiddels hebben wij een parmantige lieve schat van een rooie kater :)

Wat is hun favoriete speeltje?

Muis speelt het liefst met een pingpongballetje, ze speelt die ook echt terug :) Garfield vindt de hengels met ‘beestjes’ eraan het leukst

..en hun favoriete speelplek?

maakt niet uit. Keuken, woonkamer, bank…onder de stoel waar jij net rustig zit te eten ;)

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Bestaan die mensen dan? Iets is altijd maar één keer kattenhaarvrij: bij aankoop!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Voor mij een asielkat … sowieso vind ik dat iedereen zijn kater/poes moet laten neutraliseren zodra dit kan. Elk jaar opnieuw zijn er 1000-en (!) kittens, oudere / zieke dieren worden gedumpt, om wat voor reden dan ook. Ik vind dat afschuwelijk. Mijn katten zijn mijn kinderen, ze hebben alleen vier pootjes en een vacht. Ik heb, en neem, dezelfde verantwoordelijkheden als iemand met een kind op twee benen, zonder vacht. Je moet voor een dier kunnen zorgen. Als je het niet kunt betalen, moet je er niet aan beginnen. Kom je later in omstandigheden dat het financieel minder gaat, zoek dan hulp! Maar ik kies een asielkat omdat ik, zoals nu ook met Garfield, liever een ‘beschadigd beestje’ de kans geef op een fijn leven… het is zo mooi om te zien hoe hij nu is. Ik kan daar echt uren naar kijken en van genieten, en datzelfde geldt ook voor Muisje. Ook onze honden, vroeger thuis, kwamen uit het asiel. Magic, mijn Britse silvertabby die vorig jaar is overleden, was de enige uitzondering. We zagen elkaar voor het eerst toen hij twee weken oud was…hij kroop in mijn nek en ik was verkocht. Met 9 weken mocht ik hem ophalen en hij is altijd bij me geweest. ik mis hem nog steeds…

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Garfield op de schoot van mijn lief, Muis op die van mij :)

Zacht voer of brokjes?

Muisje krijgt alleen nog ‘mousse’, dat is dus zacht voer omdat ze problemen heeft met slikken. Door haar verleden waar ze heeft moeten vechten voor haar eten, is ze altijd blijven schrokken. Hierdoor gaat ze heel snel spugen. Dat is natuurlijk heel akelig en om dat te voorkomen, eet ze nu mousse.

Garfield is gek op brokjes , en krijgt een combi van beide.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Wees je ervan bewust dat je een relatie aangaat die gerust 20 jaar kan duren. Tijdens die relatie heb je ups en downs. Je kat kan ziek worden, of ‘ander gedrag’ vertonen. Die symptomen moet je serieus nemen…oftewel: je moet tijd en liefde en aandacht in je kat investeren. En een kat kost geld: jaarlijkse entingen, anti-wormen, anti-teken, en anti-vlooien spul, eten, vervoer, alles…. Reken van tevoren door of je het je kunt veroorloven. Als je een kat neemt, kijk dan welk type kat bij je past: ben jij heel rustig of juist hyper? Katten hebben een karaktertje wat bij iemand past. Ook in Nederland werken ze tegenwoordig met Meet Your Match… zo heb je meer kans op een goeie match :)

Garfield & Muisje, onze twee kids :)

Garfield & Muisje, onze twee kids :)

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.774 keer gelezen | Geschreven door