Heb jij ook een kat die in deze tijd neurotisch wordt? Of altijd wel maar nu iets meer? Gebruik de eigen enzymen en een voedingssupplement om hem/haar tot rust te bewegen.

Mijn kat, een poes van 14 jaar jong met het uiterlijk van een onschuldig kitten, vindt het geweldig dat ik in deze feesttijd veel thuis ben. Zodra ik beneden kom: “Miauw!” Eten betekent dat en ‘oh ja, ook hoi; . Vervolgens –  nog voordat ik zelf mijn ontbijt naar binnen geslagen heb – weer: “Miaaauw!” Nu wil madam aandacht. En aandacht en aandacht….  aaaaaaaaai miiiiijjjjj! Zo kringelt ze om me heen en miauwt de boel bij elkaar. Het maakt niet uit dat ik zeg dat we hier aan het logeren zijn. “Nou en, ik wil geaaid worden,  en wel nu en uitgebreid!”

Nou heeft ze dat altijd wel, maar in deze tijd is het erger en indringender. Eigenlijk niet gek met die knalbommen zo hard alsof in plaats van vuurwerk de gasleiding is ontploft. Ik schrik me zelf telkens rot, maar hoe leg je dat je kat uit?

Buiten: *Boem*
Missy: “Miauw!” [kijkt angstig om zich heen met grote oogjes]
Ik: “doe maar rustig Missy”
Missy: [komt aanrennen en kijkt me indringend aan] “Miauw!”
Ik: “Nee, het is niets ergs, beetje vuurwerk”
Missy: [kijkt ongelovig naar buiten, kijkt vervolgens met (ik zweer het) één opgetrokken wenkbrauw naar mij] “Miauw!”
Ik: “echt hoor, dat was gewoon een hard rotje, niets om je druk te maken”
Missy: [loopt naar het raam, loopt weer naar mij en smalend] “Miauw!” [Doe iets, mens!]

 

Zylkène: voedingssuplement

Ja, dat werkt dus niet denderend. Vooral niet als Missy dan verwacht dat ik met groot vertoon de knallen tot stilte kan manen. Dus toen ik eind november bij de dierenarts was en deze wisseling vertelde, moest hij eerst even uitlachen. Ja, ook hij kent mijn katje inmiddels wel maar het blijft een maf dametje. Hij gaf als mogelijke oplossing het voedingssupplement Zylkène. Dit niet-verdovend niet-medicijn schijnt de enzymen van het dier te gebruiken om de stress te verminderen. Dat zou ik ook wel kunnen gebruiken.

Van de website:

Zylkène is een natuurlijk product dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten.Zylkene Het helpt huisdieren snel met veranderingen in hun leefsituatie om te gaan. Hierdoor kunnen ze zich beter aanpassen en zullen er geen fysieke of emotionele problemen ontstaan. Zylkène bevat het wereldwijd gepatenteerde decapeptide α-casozepine dat via een natuurlijk proces uit melkeiwit (caseïne) gewonnen is. Zylkène mag gecombineerd worden met medicijnen en is een voedingssupplement.
Voor kortdurende stress kan 1 tot 2 dagen van tevoren met Zylkène worden begonnen en blijft men het gebruiken gedurende de periode van stress.

Het was een diepe tast in de buidel maar ik ging goedgehumeurd op huis aan. Meteen begonnen met 1x daags een capsule te openen en over wat voer te strooien (brokjes kan je daarna met 2 a 3 theelepels heet water vermengen, werkt ook). De eerst dagen merkte ik er nog niet veel van. En toen was er ‘s avonds na een flink vuurwerkgedoe de volgende uitwisseling.

Ik: “Zo Missy, dat waren flink wat knallen”
Missy: “Miauw?” [kijkt eens op]
Ik: “Hoorde je dat niet dan?”
Missy legde haar koppetje weer op haar voorpootjes en ik hóórde haar denken: druktemaker!

 


Dit artikel is 2.481 keer gelezen | Geschreven door