In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Daniëlle Spoelstra de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik weet het niet exact meer, maar ik vermoed dat ik een jaar of vier was. Dat was een enorm lieve kat die ook regelmatig bij de buren naar binnen liep. Dat vonden de buren wat minder geslaagd toen ze op vakantie gingen en niet wisten dat de kat nog in hun huis zat …

Hoe heet je kat/heten je katten?

Jambo ( een witte Bengaalse poes) en Tsavo ( een grote marbled Bengaalse kater).

Wat is hun favoriete speeltje?

Jambo zeult al jaren rond met een uitermate vies, vilten rupsje aan een lint. Tsavo, de kater, is vooral geïnteresseerd in vogels. Levende vogels.

..en hun favoriete speelplek?:9

Het hele interieur en de tuin is hun speelplek. Toch, vooral de boekenkast ( om in te klimmen), een kerstboom ( om zich in te lanceren) en de krabpalen ( om aan te hangen) zijn favoriet.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Ja. Als de katten er niet zijn. Maar dat gebeurt bijna nooit.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Vind ze allemaal gezellig. Al hebben we nu wel twee raskatten, maar dat is toevallig omdat mijn schoonmoeder Bengaalse poezen had. En toen werd ik – echt héél toevallig – verliefd op een kitten. Of twee.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Jambo slaapt overdag het liefst op de vensterbank boven de verwarming. Tsavo heeft meer ruimte nodig en neemt vaak de helft van onze banken in beslag.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes. Tenminste, dat geldt voor de kater. Jambo kan je wel blij maken met zacht voer ( vooral die héle dure variant van Sheba).

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Misschien niet echt een tip, maar ik voer dus altijd hele gesprekken met mijn katten. Geen idee of we elkaar begrijpen, maar gezellig is het wel.

En mochten ze even chagrijnig zijn? Een stukje gerookte zalm verricht wonderen voor het humeur. Ook voor mijn humeur trouwens. Iedereen blij.

Jambo & Tsavo

Jambo & Tsavo

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.416 keer gelezen | Geschreven door