Als toegewijd kattenpersoneel moet je af en toe met iets nieuws komen om je kat te verrassen. Heb je al eens gehoord van een kattenwiel? En nee, het is geen martelwerktuig.

Binnenkat

Voor binnenkatten kan het leven soms saai zijn. Heb je een kat die veel uitdaging nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een Bengaal, Savannah, Oosterse kat of sphynx, dan kun je wel eens met je handen in het haar zitten. Wat moet ik nu weer verzinnen?

Onlangs kwam ik bij twee gezinnen waar ze een kattenwiel hadden staan. Ik kende deze dingen eigenlijk alleen van naam en kon ze nu eens in het echt zien. Het is precies wat de naam zegt: een staand loopwiel, waar de kat in kan rennen. Het is groot, maar gelukkig wel geruisloos.

Work-out

Je zou het misschien niet verwachten, maar veel katten vinden het daadwerkelijk leuk om in zo’n kattenwiel te rennen. Okee, je zal ze in het begin misschien een beetje moeten overtuigen door een hengeltje of snoepje net buiten bereik te houden. Met wat geduld moet dat vast lukken.

Het grote voordeel is dat dit een geweldige work-out is voor de kat. Lekker rennen en je uitleven, vooral voor Bengalen en Savannahs ideaal. De katten die ik er in heb zien lopen, waren allemaal slank, supergespierd en in topconditie!

Er is maar één nadeel aan dit wiel: het is niet goedkoop. Als dat geen issue voor je is, is het zeker een overweging waard. Past het niet binnen je budget maar ben je erg handig, kijk dan op internet voor een bouwplan.

Zo ziet het er uit:


Dit artikel is 9.512 keer gelezen | Geschreven door